Demanem l’ampliació de la Domus Baebia

La ciutat de Sagunt acull, des de fa 18 anys, el festival de teatre grecollatí i els tallers de cultura clàssica en la setmana dels LUDI SAGUNTINI. Aquesta Setmana de Cultura Clàssica a la nostra ciutat, organitzada per l’Associació LUDI ET DISCERE, ha rebut a més de 160.000 estudiants de tot l’Estat Espanyol. La setmana dels Ludi Saguntini és una iniciativa sorgida del món docent, que articulada mitjançant entitats culturals, ha aconseguit atraure l’atenció cap a Sagunt no sols de la comunitat educativa valenciana i espanyola, si no també d’altres indrets europeus.
Els Ludi Saguntini converteixen la capital del Camp de Morvedre en el capital estatal de la cultura clàssica i revitalitzen el turisme i els comerços de la ciutat, a més de posar en valor les instal·lacions culturals, els museus i el patrimoni històric i artístic de la nostra ciutat.

Fruit de l’esforç i del treball tenaç de l’Associació LUDI et DISCERE, a 2008 s’aprovà el Programa d’Innovació i Experimentació SAGUNTINA DOMUS BAEBIA, on s’ha pogut continuar la llavor educativa de promoció i estudi de la Cultura Clàssica a través d’un Aula Didàctica Permanent que desenvolupa el seu treball la resta de l’any escolar, fent una tasca de difusió de la Cultura Clàssica única al País Valencià.
A la seua edició del 2014, els LUDI SAGUNTINI han acollit vora 15.000 alumnes en un un exemple més de la importància i vigor d’aquestos jocs. És important ressaltar el treball de LUDI et DISCERE i la col·laboració de les associacions i persones voluntàries en el desenvolupament dels LUDI, sense els quals la logística del desenvolupament dels jocs no seria possible. Així mateix, l’èxit de la convocatòria any rere any ens ha de fer pensar que la difussió de la Cultura Clàssica no ha de quedar reclosa en l’àmbit de l’educació i que els LUDI SAGUNTINI, són també un excel·lent exemple de com la cultura és una eina molt potent de promoció de la ciutat i desenvolupament turístic.
És per això que la SAGUNTINA DOMUS BAEBIA, pot trascendir l’àmbit educatiu i esdevindre també un important centre de difusió de la Cultura Clàssica per a tota la ciutadania de Sagunt i d’aquelles persones que ens visiten, connectant i complementant l’oferta cultural i turística de la Ciutat.

No obstant, per a que la DOMUS puga obrir-se al públic en general, es necessària una ampliació i adequació de la mateixa. L’ajuntament compta amb el solar òptim per a dur-la a terme i només necessita la inversió necessària i el projecte d’explotació que faça compatible l’àmbit educatiu i el cultural.

Per això demanem a l’Ajuntament de Sagunt, ampliarà la SAGUNTINA DOMUS BAEBIA durant l’any 2014, desenvolupant les accions en matèria d’hisenda i contractació que siguen necessàries.

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *