Quico Fernández: ” M’agradaria que el Regidor de Turisme es dedicara més a solucionar els greus problemes del Castell que a contestar les educades i moderades paraules del manifest de Fernando Delgado.”

Ens han sorprés les paraules de Ximo Catalán, com a responsable de la delegació de Turisme de Sagunt, ja que el magnífic manifest llegit per Fernando Delgado com a convidat del Col.lectiu de Patrimoni en la jornada anual reivindicativa del nostre Castell, es pot interpretar, al marge de l’excel.lent estil, com una visió ajustada i documentada de la realitat i en absolut partidista o sectària, sobretot si tenim en compte l’estat lamentable que presenta el nostre principal monument.

O és que Catalán desconeix la intolerable situaciói del Castell? Només li recordarem alguns punts ben visibles i escandalosos.
-Una part important de les muralles està en ruïna i es degrada dia a dia, a un ritme superior a les escasses inversions del Ministeri.
-El Centre de Visitants, reclamat durant dècades i i acabat fa més de dos anys continua tancat per la desídia del PP amb excuses barates. De fet l’accés nou està destrossat.
-En el fòrum continua la caseta metàl.lica i la tanca rovellada de les excavacions dels anys 90, les quals oferixen una imatge deplorable d’abandonament.
-No hi ha cap tipus de senyalització que alerte els visitamts dels perills que suposa accedir a les andanes de les muralles i altres indrets.
-No hi ha itineraris marcats, ni informació ni serveis de guies.

La llista podria ser més llarga, però la gravetat de les deficiències és de tal magnitud que ja n’hi ha prou per a prendre mesures dràstiques. Tant el titular del monument, el Ministeri de Cultura, com el gestor, la Conselleria de Cultura, estan incomplint la legislació en matèria de patrimoni i són directament responsables no sols de la degradació que pateix un monument amb més de 2600 anys d’història, sinó dles danys que puguen sofir els milers de visitants anuals, entre els quals una part important d’estudiants.

Quico Fernández: ” El que ha de fer Catalán és preocupar-se per resoldre estos problemes, perquè la imatge que donem és tercermundista; els turistes que baixen del Castell cada dia es queixen de les condicions indignes d’un monument tan important, i el que desitgen és anar-se’n i no tornar. Com pot parlar el regidor de calidad de destino si no pot ni ensenyar la casa? Crec que el que hauria de fer és posar-se a treballar colze a colze amb els col.lectius que realment es preocupen pel patrimoni , per la imatge i per la promoció de la nostra ciutat, i no tant pels aplaudiments unànims i entusiastes que les paraules de Delgado van provocar entre la bona gent d’esta ciutat que ja està farta de contemplar any rere any com el castell es cau a trossos.”

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *