Quico Fernández (Compromís Sagunt): “El pacte serà necessari per construir un govern de progrés”

image

El portaveu de Compromís a l’Ajuntament de Sagunt, Quico Fernàndez, és l’únic candidat per encapçalar la candidatura de Compromís al Consistori de Sagunt.

-Per què has pres la decissió de presentar-te altra volta a les Primàries de Compromís a Sagunt?

-Són molts els motius pels quals em presente, però el més important és perquè tinc un compromís amb el meu poble. També em presente perquè tinc el suport d’un gran equip que treballa dia a dia per dignificar la política a Sagunt i perquè sé que els milers de ciutadans que ens van votar en les anteriors eleccions esperen que liderem una alternativa de govern. I naturalment perquè estic convençut que molts altres ciutadans van a confiar en Compromís.

-Quins projectes inclouràs al teu programa electoral?

-Els projectes de Compromís seran els projectes dels ciutadans. Alguns seran projectes nous i altres són projectes pendents, i tots tindran la finalitat de contribuir a la millora en les condicions de vida de la societat. Per exemple potenciar el teixit industrial creant a Parc Sagunt una àrea vinculada a les noves tecnologies amb la participació de la Generalitat i la Universitat. Evidentment anem a insistir en el nostre projecte de port marítim diversificat, amb més autonomia de gestió i obert a la ciutat. Un sector que necessita idees és el del patrimoni i com ja vam plantejar en l’anterior legislatura cal insistir en la projecció internacional presentant la candidatura de Sagunt a la llista de Patrimoni de la Humanitat en la categoria de lloc històric. Sense oblidar molts altres projectes concrets en tots els àmbits de l’acció municipal, com la Gerència o el parc de Sant Cristòfol.

-La llista electoral de Compromís per a les properes eleccions inclourà noves cares? Quins regidors repetiran?

-La llista de Compromís serà una combinació de persones conegudes i de noves incorporacions. I seran els afiliats i simpatitzants els que decidiran la seua configuració.

-Veu possible un pacte d’esquerres? Amb quins partits?

-El pacte serà necessari per construir un govern de progrés que responga a una majoria social. De fet el govern actual és una anomalia que s’ha beneficiat de la inhibició d’EU per a governar. El pròxim govern ha de comptar amb la participació de les forces d’esquerra i progressistes que es posen d’acord en un programa al servei de les persones. Cal deixar de banda les diferències i els interessos de partit i mirar per l’interés comú, pel benestar dels ciutadans i ciutadanes.

-Què opina sobre la irrupció de Podem en el panorama polític local? Li preocupa? Creu que restarà vots a Compromís o a un altre partit?

-L’important és sumar vots per a fer polítiques diferents, i per tant benvinguts a tots aquells que vulguen col·laborar per construir l’alternativa des de la responsabilitat i el respecte a les diferències. Hi ha partits que estan molt nerviosos perquè han assumit que els restarà vots. No és el cas de Compromís, entre altres motius perquè a banda de les coincidències fonamentals en la necessitat de regeneració, nosaltres representem una alternativa no sols social, sinó també territorial, nosaltres defensem els interessos dels valencians i del nostre País, i tenim molt clar que ningú des de Madrid ho va a fer, perquè no tenen ni la sensibilitat ni la capacitat per reconéixer la discriminació indecent que patim.

-Quines expectatives té per a les properes eleccions locals?

-En les últimes legislatures hem anant augmentant el nombre de vots. El 2011 fórem la tercera força a molt poc de la segona i ara aspirem a ser la primera . Representem una força en creixement, estem units i cohesionats, hem acreditat una coherència i honestedat inqüestionables, estem arrelats cada volta més al Port i som el que la gent està esperant, perquè la nostra voluntat de governar i de servir a la gent estan fora de dubte.

-Quines idees porta Compromís per frenar la desindustrialització del municipi?

-Nosaltres hem aportat moltes idees. Acabar Parc sagunt i millorar les infraestructures. En segon lloc buscar les fórmules més adequades per facilitar la venda de les parcel·les, com ja vam proposar. I sobretot cal implicar l’Estat i la Generalitat en un projecte de reindustrialització. Sense oblidar la necessitat d’innovar i presentar idees que compten amb el suport i les subvencions de la UE.

-Quàntes sentències ha hagut de fer front ja l’Ajuntament de Sagunt per la seva gestió urbanística? Quina opinió li mereix?

-La gestió en matèria urbanística del PP és de rècord. Les dos iniciatives que han tingut han sigut avortades. Primer el Borde Nord per incomplir la normativa autonòmica i segon el Borde Sud per sentència judicial que anul·la el PAI. El cost que van a pagar els ciutadans és molt important, una expropiació desmesurada per valor de tres milions d’euros, una inversió de més de nou milions que depèn s’una sentència del Suprem o d’un acord in extremis amb l’empresa, per no parlar dels sis milions d’Angel Perales. I l’últim episodi és la sentència que obliga a tornar vora dos milions d’euros a una empresa vinculada a Gürtel. a la qual havia adjudicat una parcel.la.

Publicada en ELPERIODICODEAQUI.com

Posted from WordPress for Android

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *