COMPROMÍS DENUNCIA L’ABANDONAMENT I DEGRADACIÓ DEL PATRIMONI DEL GRAU VELL

El conjunt defensiu del Grau Vell, constituït per una gran torre amb bateria, pati i magatzems, datats entre els segles XVI de la torre i el XVIII de les últimes contruccions, va ser declarat Bé d’Interés Cultural el 28 de gener de 2003.

L’estat actual del conjunt és absolutament lamentable, és com si la seua protecció legal només haguera servit per al seu deteriorament.

Hi ha paellers endosats a la torre i una vegetació que no sols afecta la integritat del mur, sinó que tapa fins i tot l’escut reial. Per no parlar de la farola que adorna el monument.

Des de Compromís demanem una actuació immediata que obligue el titular del monument a complir la llei i torne una mínima dignitat a un patrimoni tan important que ha merescut la seua catalogació com a BIC.

En les últimes setmanes hem hagut de lamentar la pèrdua d’elements del Teatre i del Castell per manca de manteniment, però si no s’actua prompte de manera preventiva el nostre patrimoni continuarà patint danys.

Quico Fernández: ” Esta és la realitat, perfectament documentada i visible a dia de hui, els principals monuments de la ciutat es cauen a trossos per falta d’inversions ben dotades i ben programades. No es tracta de posar parxes quan el mal ja està fet, es tracta de previndre per evitar que els murs caiguen o que hi haja accidents en les visites. És molt lamentable el que passa al Grau Vell si a més sumem l’estat de les restes portuàries iberoromanes, unes de les més importants d’Europa, absolutament abandonades des de fa dècades. El Grau Vell podria ser un dels principals atractius de la Ciutat, però el PP ni tan sols està disposat a modificar el conveni amb l’APV per tal d’aconseguir els fons necessaris, i per suposat no planteja un inversió directa per posar en valor la zona. Esperem que com a mínim obliguen els titular del BIC a complir la llei.”

CAM02983
CAM02982
CAM02981
CAM02979 (2)

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *