Compromís presentarà una moció contra la supressió de les unitats d’infantil de Sagunt

El Grup Municipal considera un atac a l’ensenyament en valencià de les línies de Villar Palasí i Maria Yocasta.

El Grup Municipal de Compromís portarà una moció contra la supressió de les línies d’infantil i primària de Sagunt, si les esmenes del Consell escolar Municipal no prosperen.

L’anunci de Conselleria de suprimir una línia d’infantil en Villar Palasí i altra en el Maria Yocasta, a més de la resta d’ajustaments proposats per al municipi suposa una nova retallada a l’educació pública i sobre tot a l’ensenyament en valencià, ja que la majoria d’unitats suprimides ho són en aquesta llengua.

La proposta d’arranjament escolar de la Consellera Català és un atac cap a l’ensenyament en valencià, de forma indirecta i sibil·lina i amb l’excusa d’ajustaments tècnics s’ha centrat en suprimir línies en valencià al llarg de tot el País valencià.

Així mateix des de Compromís exigim a l’Alcalde de Sagunt i diputat que exhorte  la consellera català, que incorpore les al·legacions del Consell Escolar Municipal, on remarquen que tant  les línies de Villar Palasí i Maria Yocasta són necessàries i la seua supressió no respon a cap criteri objectiu, ja que estan basades en estimacions futures de davallada de població. Hi ha hagut poblacions com Xàtiva, Xirivella i Onil, on després de la protesta d’alcaldes populars, han vist acceptades les seues propostes d’esmena.

“No es pot consentir un tracte tan discriminatori i segregador cap a l’ensenyament en valencià. I per a més burla, veiem com també en funció del color polític existeixen tractes diferenciats. A Sagunt, i gràcies a un alcalde inoperant, hem de patir no només que retallen les línies en valencià, si no que a més, a més, d’haver de patir un govern popular, els pares i mares, l’alumnat, i professorat, han de suportar la seua desidia i ineficiència” Indica el portaveu Francesc  Fernandez.

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *