Pel treball, però amb dignitat per a Sagunt i les persones

AAD_7748

Els llocs de treball i el reforç del nostre teixit industrial, vull recalcar esta qüestió, són un dels punts fonamentals del programa del nostre Equip de Govern. Reforçar i dinamitzar esta activitat, de la mateixa manera que ho estem fent amb altres sectors, és prioritari. Un exemple clar de defensa dels treballadors a la comarca és Bosal. Ahir anàrem a València a manifestar-nos per garantir que els llocs de treball i els drets d’estes persones siguen respectats com mereixen. Ens reunírem amb el Conseller d’Indústria i ho fèrem conscients de la importància d’este assumpe per a Sagunt.

Hem actuat així amb Bosal, però també ho hem fet amb molts altres col·lectius. Amb tots aquells que ens ho han demanat, i en tots els casos dels quals hem estat coneixedors. Ja fa uns anys, des del grup municipal del Bloc, prestàrem el nostre total suport als treballadors de la subcontrata de Lafarge, els quals estaven sent tractats de manera injusta pel que fa a les seues condicions laborals.

Hui són altres les batalles que ens ocupen i que no hem decidit lliurar, però dins les quals ens veiem immersos i atacats de manera injusta. Ningú no vol tancar Lafarge. Eixe no és el nostre objectiu. La nostra única pretensió és que la multinacional s’adapte als requeriments legals en igualtat de condicions respecte de la resta d’empreses de la nostra ciutat. Esta factoria no pot estar molt més temps forçant el marc legal en la confiança que les institucions es dobleguen a la seua pressió.

Els treballadors i treballadores de Lafarge han de saber que la garantia de la continuïtat dels seus llocs de treball depèn de la responsabilitat de l’empresa i del seu respecte per les institucions i la legalitat vigent. Hem oferit solucions i ni tans sols les han volgut considerar, perquè a Lafarge li convé prendre la postura maniqueista del tot o res: o els deixem fer allò que volen o ens amenacen amb tancar, sense voler escoltar que hi ha altres possibilitats com ara la de trobar un nou espai d’explotació que els permeta mantindre la producció a Sagunt.

No s’equivoquen, les conseqüències són per a la nostra ciutat molt pitjors que per a aquells que prenen les decisions dins l’empresa. Nosaltres vivim dins d’este escenari. Éste és el nostre espai, la nostra vida, la ciutat dels nostres fills, del seu futur. Del de totes les persones.

No tinc cap dubte que el diàleg i la capacitat de corregir els error comesos no ha de ser una premissa política només. Ells representen un actor de gran rellevància a la nostra ciutat i com a tal se’ls ha d’exigir responsabilitat. El preu que la ciutat ha de pagar per mantindre la simpatia d’este tipus d’empreses no pot ser mai el xantatge ni les amenaces. Estem oberts i esperançants. Confiem que siguen capaços d’acomplir les condicions legals establertes per Conselleria. I així ho continuarem transmetent, perquè es tracta d’un compromís amb la nostra ciutadania que ningú pot negar que mantenim.

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *