Saluda festes Sant Cristófol

quico-despatx

És un vertader honor per a mi poder adreçar-me i mostrar el meu suport, per primera vegada com a alcalde de la nostra ciutat, a la Confraria de Sant Cristòfol. El vostre esforç per mantindre viva una tradició tan arrelada és admirable i ha de ser públicament reconegut. No podem oblidar que el patrimoni de Sagunt no es limita, únicament, a aspectes materials. Les tradicions en són una part fonamental, perquè en elles se sustenta també la nostra identitat.

L’Ermita de Sant Cristòfol és una construcció emblemàtica de la nostra ciutat, “Bé de Rellevància Local”, però també un símbol de triomf. Els seus murs de pedra i argamasa, han sigut testimoni d’epidèmies, transformant-se en hospital “improvisat” i permetent que els efectes de la pesta bubònica o del còlera, al Camp de Morvedre, no fóren tan devastadors.

Ara no patim estes malaltíes, però hem de saber que la Història, amb cadascun dels episodis dels quals ha fet a Sagunt protagonista, ha marcat la nostra cultura. Saber mantindre-la i enriquir-la és tasca nostra. D’ací ve part de la importància de la vostra Confraria.

El 12 de juliol estaré amb vosaltres, recolçant-vos, per celebrar el dia del vostre patró. Però també per compartir i fer present que la nostra ciutat no és estàtica, sinó que és una ciutat viva. Sagunt serà, des d’enguany, una ciutat compromesa amb els seus veïns, amb les seues associacions, amb la història i les tradicions que ens definixen.

Bon Sant Cristòfol, amics i amigues,

Francesc Fernández i Carrasco

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *