Compromís realitza un balanç “molt negatiu” de l’equip de govern del PP de Sagunt

L’Ajuntament de Sagunt celebra demà l’últim ple de Debat de la Ciutat de la legislatura i Compromís ha avançat avui als mitjans de comunicació que el seu grup realitzarà un balanç “molt negatiu” de la gestió de l’equip de govern del Pàg. Segons el portaveu del partit valencianista, Quico Fernández, “més que un debat de l’estat del municipi caldria parlar més de l’estat de les persones, que és el que importa”. I la primera dada que valora Fernández és “la desocupació amb 6.725 persones registrades en el Servef, més del 28% de la població”. “Aquesta dada ja és bastant il·lustratiu de quin és la situació d’una gran part de les persones del municipi”, ha lamentat el portaveu de Compromís.

A més, continua Fernández, “hi ha moltes persones que han perdut una part important del seu salari”. En aquest sentit, l’edil valencianista ha puntualitzat que aquesta rebaixa “s’està produint entre els treballadors de la indústria del municipi” i ha nomenat “l’amenaça de reduir els sous en ArcelorMittal i la reducció dels sous dels funcionaris”. “Tot açò se sumisca a la pèrdua del consum en general i les rendes bàsiques, la qual cosa ha provocat un procés de degradació social”, ha afirmat Fernández.

Quant a l’agricultura, el portaveu de Compromís ha subratllat que les hectàrees d’horts conreats abandonats “ja supera el 25% de la superfície agrícola” i ha criticat la postura del PP en l’últim ple per “rebutjar la nostra proposta de reduir el coeficient de l’IBI rústic fins al 0,72%”.

Respecte al teixit industrial, Fernández ha destacat que l’ex alcalde Alfredo Castelló “s’ha marxat sense atorgar ni una sola llicència nova en Parc Sagunt i amb Camí La Mar amb només dues empreses”. “Tenim a més l’amenaça de tancament d’algunes de les empreses més rellevants del sector industrial. El cas més cridaner va ser el de Galmed, però el futur de Bosal és incert, la problemàtica de Tumesa, Ros Casares-Thyssen, i l’amenaça de disminuir la plantilla en ArcelorMittal”, enumera.

“La situació és molt preocupant perquè té una repercussió directa en el sector terciari, sobretot en el comerç perquè el consum està per terra”, avisa Fernández.

I davant aquesta situació, segons el regidor nacionalista, l’equip de govern del PP “castiga als sectors que estan més castigats o no solucionen gens”. “No han acceptat la nostra rebaixa de l’IBI rústic; no han acabat el desdoblament de la IV Planta que donarà accessos a Parc Sagunt; no ha acabat Parc Sagunt; no ha realitzat un programa d’industrialització; no ha evitat cap tancament; no ha dut a terme una política de desenvolupament turístic. El que sí ha fet és un Pla d’Ocupació, però amb uns resultats molt pobres”, lamenta Fernández.

A més, continua l’edil de Compromís, “els nostres ciutadans estan seguint retallades en matèria educativa i d’ajuda social”. “I no ens podem oblidar tampoc del problema del Malecón, de la Gerència, del cubrimiento de les vies, de l’adequació del riu Palancia o dels pressupostos, que no han sigut capaços d’aprovar-los”, matisa.

Per tant, Compromís realitza un balanç “molt negatiu” i “només demanem que els mesos que queden passen ràpidament i poder canviar les polítiques irresponsables del PP”.

Finalment, l’edil de Compromís Albert Llueca ha criticat les retallades en personal: “han amortitzat places i han deixat molts serveis ineficients, i han privatitzat determinats llocs de treball com el conserge de la Casa Joventut i el servei de socorrisme, i la possible privatització del servei de consergeria de les instal·lacions esportives”.

font:\elperiodicodeaqui.com

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *