Compromís alerta de la mort de milers de pins afectats per una plaga davant de la passivitat de la Conselleria de Territori i de l’Ajunatament de Sagunt.

wpid-dsc_2042-1
Fa dos anys que la Conselleria va suprimir el servei de protecció de plagues que haguera pogut actuar per a minimitzar els danys incalculables als nostres boscos.

La plaga està avançant de manera molt preocupant pel terme municipal de Sagunt sense que fins ara s’haja pres cap tipus de mesura. Els seus efectes ja es poden veure en alguns pins de la muntanya del Castell i són molt evidents en altres àrees. És la conseqüència de l’acció d’un insecte conegut com a barreneta o corca del pi que es veu afavorida per la sequera que està patint el nostre territori.
Hem sabut que la Conselleria ha destinat 200.000 euros per a plagues per a tot el País Valencià, quan fa ja dos anys que va suprimir el servei de què disposava per fer front a este tipus de problemes que afecten els nostres boscos. Es tracta d’una quantitat absolutament insuficient per a una plaga d’aquestes proporcions, que segons hem pogut saber per alguns experts només al nostre terme requeriria una inversió mínima de 400000 euros.
Des de Compromís exigim una actuació urgent per part de la Conselleria per tal de frenar l’avanç de la plaga amb les mesures que els experts consideren més adequades.

Quico Fernández: “El PP és molt ràpid per autoritzar activitats que destruïxen el bosc i molt lent per protegir-lo.”

Posted from WordPress for Android

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *