Denunciem que l’Ajuntament ofeguen les festes

Compromís denúncia que la Normativa Municipal requereix una major despesa a les Associacions de Festes i reclama una aplicació que mantinga les condicions de seguretat sense ofegar econòmicament les AACC Festeres

La Normativa Municipal sobre l’Agilització d’Activitats i Execució d’obres, suposa per a les Associacions de Festes un entrebanc econòmic que en molts casos pot perjudicar el desenvolupament de les mateixes.

L’ajuntament exigeix un certificat d’un Organisme de Control Autoritzat (OCA) per evitar la inspecció muncipal, sense deixar oberta la opció a que siguen els tècnics muncipals els que realitzen la vista d’inspecció, tal i com ho recull la legislació autonòmica. La llei d’espectacles indica clarament que la competència d’inspecció per autoritzar activitats d’instal·lacions eventuals és de l’Ajuntament i que és obligatòria, a excepció que el promotor presente un certificat d’OCA.

L’Ajuntament de Sagunt ha regulat de forma més restrictiva obligant a que es presente el certificat d’OCA en qualsevol cas, de tal manera que la inspecció per part dels tècnics municipals, ja no siga necessària. Aquesta situació provoca una nova despesa per a aquelles associacions que organitzen festes populars i deixa en inferioritat de condicions a aquelles que tinguen menys possibilitats econòmiques. “En aquest cas, podem parlar clarament de la privatització del servei d’inspecció per a les activitats d’instal·lacions eventuals, quan qui és el competent és el propi Ajuntament i deuria mantindre la possibilitat de realitzar la inspecció amb els seus tècnics” Indica Francesc Fernandez

“Hem rebut queixes i d’organitzacions festeres per aquesta nova reglamentació, ja que, aquelles que tinguen menys possibilitats econòmiques deuríen poder acollir-se a la inspecció municipal. Hem de dir que no només afecta a les festes també a firetes, mercats, etc” Indica el Portaveu Francesc Fernández. “El PP, com sempre regula, per agilitzar els tràmits i el que fa és traslladar despeses als veïns, també en aquest cas. El manteniment de la seguretat dels actes festius ha de garantir-se, però no només a través de Serveis Privats que se paguen els veïns, si no també des del propi Ajuntament amb els seus propis tècnics” És per això que Compromís demanarà que, en virtud d’allò que diu la legislació autonòmica, que ens aquells casos en que les entitats organitzadores ho sol.liciten, siga el propi Ajuntament el que certifique el compliment de les  mesures de seguretat i ocupació del domini públic en aquesta matèria.

Arxivat en: #premsa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *