Compromís denuncia el PLA Emcorp per perjudicar greument els treballadors

Compromís denuncia el PLA Emcorp per perjudicar greument els treballadors, ja que en alguns casos guanyarien més sense treballar i a més hipoteca la seua participació en un futur Pla d’Ocupació.

El pla Emcorp de 2014 suposa una clara discriminació dels treballadors en relació als beneficiaris del Pla d’Ocupació i l’Ajuntament es convertix en la major ETT les municipi.

Enguany, la partida de l’Emcorp és semblant a la dels anys anteriors, 50000 euros,però la modalitat de contractació ha canviat radicalment. Si l’any passat es van contractar 11 persones durant tres mesos, ara es contracten 52 persones per 78 hores. En la pràctica això suposa que treballaran dues setmanes en dos mesos per un import de 200 euros mensuals.

Evidentment els treballadors estan indignats perquè el que se’ls ha donat és més bé una caritat que un treball. A més molts d’ells estaven cobrant l’ajuda familiar de 420 euros, que ara van a perdre, a més que tots perden l’antiguitat en l’atur. I per si fóra poc estarien descartats d’un futur pla d’ocupació.

Segons ens han manifestat, la majoria desconeixia els termes dels contractes, ja que entenien que es tractava d’un nou pla i que anavaen a treballar tres mesos per uns salaris dignes. De fet ens han dit que si ho hagueren sabut no haurien firmat.

En qualsevol cas esta nova modalitat és una autèntica estafa que només pretèn rebaixar l’alt índex de desocupació a costa de pla precarietat més absoluta i que s’emmarca en la indecent reforma laboral del PP.

Quico Fernández: “És una vergonya la manera com s’ha contractat els treballadors de l’Emcorp. De fet mols ajuntaments estan renunciant a este programa perquè suposa una indignitat per als parats i en molts casos els perjudica. El nostre Ajuntament no és una ETT i ha de procurar que els contractes siguen socialment acceptables. El PP intenta com siga ocultar el fracàs de la seua política econòmica i laboral, i ho fa a costa de la misèria dels ciutadans. Els regidors i regidores del PP podrien dir si acceptarien estos contractes, perquè de ser així potser caldria que es baixaren el sou proporcionalment a la seua manca d’ètica política.”

Arxivat en: #premsa

Comentaris

    Deixa un comentari

    L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *